Desert simplu şi de efect: negresă cu nuci
Această negresă cu nucă este delicioasă, cu o textură densă. Este rapidă și se prepară ușor. Pentru ca reţeta să fie un succes, măsoară ingredientele cu atenţie, iar pentru a obţine un desert fără gluten, ai putea folosi făină de migdale.
Dacă vrei un preparat dulce fără lactate, înlocuieşte untul cu ulei de cocos. Ouăle pe care le pui în această prăjitură ar trebui să fie la temperatura camerei. Pentru un gust deosebit, ai putea face o combinație de nuci, migdale și caju.
Ai toate motivele să incluzi nuci în meniul celor dragi prin prepararea unor deserturi ca acesta. Studiile efectuate pe cobai au legat consumul de nuci de îmbunătățirea memoriei, a abilităților de învățare, a dezvoltării motorii și a comportamentului legat de anxietate. Mai mult, elementele nutritive și antioxidanții din nuci reduc stresul oxidativ și inflamația prin reducerea radicalilor liberi.
Ingrediente:
250 ml apă
200 g zahăr
4 linguri dulceaţă
60 ml ulei
2 linguri cacao
250 g făină
100 g miez de nucă tocat grosier
1 plic praf de copt
3 gălbenuşuri
esenţă de rom
coaja de la o lămâie
1 vârf cuţit sare
miez de nucă, pentru decor
mentă proaspătă, pentru decor
topping de ciocolată, pentru servire
Te-ar mai putea interesa: Tartă cu pere şi nuci, perfectă pentru cei ce evită fructele
Mod de preparare
Pui toate ingredientele într-un vas şi le omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă tapetată.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi laşi prăjitura la copt până trece testul scobitorii. Prăjitura trebuie să fie tare şi să se desprindă de marginile tăvii.
Vezi şi: O delicioasă reţetă de negresă cu frişcă şi mere
O serveşti pe topping de ciocolată, decorată cu miez de nucă şi mentă.
FOTO: Shutterstock