Desert simplu şi de efect: negresă cu nuci

Această negresă cu nucă este delicioasă, cu o textură densă. Este rapidă și se prepară ușor. Pentru ca reţeta să fie un succes, măsoară ingredientele cu atenţie, iar pentru a obţine un desert fără gluten, ai putea folosi făină de migdale.

image

Dacă vrei un preparat dulce fără lactate, înlocuieşte untul cu ulei de cocos. Ouăle pe care le pui în această prăjitură ar trebui să fie la temperatura camerei. Pentru un gust deosebit, ai putea face o combinație de nuci, migdale și caju.

Ai toate motivele să incluzi nuci în meniul celor dragi prin prepararea unor deserturi ca acesta. Studiile efectuate pe cobai au legat consumul de nuci de îmbunătățirea memoriei, a abilităților de învățare, a dezvoltării motorii și a comportamentului legat de anxietate. Mai mult, elementele nutritive și antioxidanții din nuci reduc stresul oxidativ și inflamația prin reducerea radicalilor liberi.

Ingrediente:

250 ml apă

200 g zahăr

4 linguri dulceaţă

60 ml ulei

2 linguri cacao

250 g făină

100 g miez de nucă tocat grosier

1 plic praf de copt

3 gălbenuşuri

esenţă de rom

coaja de la o lămâie

1 vârf cuţit sare

miez de nucă, pentru decor

mentă proaspătă, pentru decor

topping de ciocolată, pentru servire

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu pere şi nuci, perfectă pentru cei ce evită fructele

Mod de preparare

Pui toate ingredientele într-un vas şi le omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă tapetată.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi laşi prăjitura la copt până trece testul scobitorii. Prăjitura trebuie să fie tare şi să se desprindă de marginile tăvii.

Vezi şi: O delicioasă reţetă de negresă cu frişcă şi mere

O serveşti pe topping de ciocolată, decorată cu miez de nucă şi mentă.

FOTO: Shutterstock