Desertul zilei. Tartă cu pere şi nuci, perfectă pentru cei ce evită fructele
Această rețetă de tartă cu pere se face destul de uşor cu pere proaspete și nuci care fac din acest desert unul dulce, fructat și crocant. Este un mod simplu, cumpătat și gustos de a mânca pere în acest sezon.
Cei dragi ţie nu prea mănâncă fructe, cu atât mai puţin pere? Acest preparat dulce îi poate convinge să nu le mai respingă. De altfel, fructele suculente și aluatul de tartă crocant au fost menite să fie împreună. Perele sunt bogate în fibre, ţin glicemia sub control, îmbunătăţesc digestia, întăresc sistemul imunitar, previ afecţiunile cardiovasculare. Aşadar, ai o mulţime de motive să le incluzi cât mai des în dietă, ideal în stare crudă.
Ingrediente pentru opt porţii
110 ml ulei
60 ml lapte
220 g făină
1 linguriţă sare
unt, pentru uns tava
3-4 pere
nuci, pentru decor
scorţişoară
Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu dovleac şi cu pere
Mod de preparare
Amesteci uleiul cu laptele, apoi încorporezi făina şi sarea. Întinzi o foaie potrivită ca grosime pe care o aşezi într-o formă rotundă termorezistentă. O înţepi din loc în loc cu o furculiăţă şi o introduci în cuptorul preîncălzit, 15 minute.
Separat, speli perele şi le tai în felii subţiri.
Vezi şi: Tartă cu pere caramelizate
Acoperi aluatul cu aceste felii de pere, presari miez de nucă şi reintroduci tava în cuptor pentru alte 15 minute. La final, ornezi cu scorţişoară.
FOTO: Shutterstock