Desertul zilei: Minitarte cu cremă de ciocolată albă
Minitartele cu cremă de ciocolată albă sunt perfecte şi pentru cei care vor o gustare dulce, dar şi pentru cei cărora le plac deserturile acrişoare.
Ai nevoie de:
Pentru aluat
70 g zahăr pudră
1 ou
120 g unt
250 g făină
1 praf de sare
1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă
400 g ciocolată albă
200 g smântână pentru frişcă
50 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru decor
fructe,după preferinţă
1 plic gelatină
100 ml compot de fructe
Pasul 1
Freci untul cu zahărul pudră,cel vanilat şi un praf de sare. Adaugi oul şi la final făina,amestecând până se omogenizează. Dai aluatul la rece 30 de minute şi-l decupezi după mărimea formelor.
Pasul 2
Tapetezi formele de tartă,aşezi aluatul şi-l dai la cuptor până se rumenesc,apoi le laşi să se răcească.
Pasul 3
Topeşti pe baie de aburi ciocolata albă şi o laşi la răcorit. Baţi smântâna cu zahărul până se întăreşte,adaugi ciocolata şi esenţa de vanilie. Umpli minitartele cu cremă şi aşezi fructe proaspete.
Pasul 4
Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj,o torni în compot şi ungi prăjiturile. Dai desertul la rece câteva ore.
1 tavă
Preparare 90’
Dificultate medie
Sfat
Smântâna trebuie să aibă cel puţin 30% grăsime,pentru ca frişca să fie cât mai fină. Crema de ciocolată albă poate fi folosită şi pentru a decora brioşe,pentru a umple fursecuri sau poate fi întinsă peste foile de prăjituri.