Deserturi extraordinare din doar 2 ingrediente

1 69673 original jpg jpeg

E cald şi nu ai stare să petreci mult timp în bucătărie, dar ai poftă de ceva dulce? Nu e nevoie să ieşi din casă. Îţi trebuie doar două ingredient şi desertul e gata rapid!

Bomboane cu fulgi de nucă de cocos

Ai nevoie de:

150 g fulgi de nucă de cocos

100 g ciocolată neagră

Preparare

Pui în blender 90 g de fulgi de nucă de cocos şi-i mixezi până obţii o pastă. Într-un bol, amesteci pasta cu fulgi rămaşi şi amesteci până se omogenizează compoziţia. Dai vasul la frigider 15 minute. Apoi, tapetezi un platou cu hârtie de copt sau folie alimentară. Din fulgii de cocos formezi sfere cu o linguriţă. Laşi platoul în frigider o jumătate de oră, pentru ca bomboanele să capete fermitate. Între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Pui ciocolata topită într-un bol adânc şi afunzi fiecare bomboană. Cu ajutorul a două furculiţe ai grijă să acoperi cu ciocolată toată suprafaţa bomboanei. O aşezi din nou pe platou. Presari cu fulgi de nucă de cocos sau nu, după cum preferi. La final, le dai la rece 1-2 ore.

Prăjiturele rapide

270 g fulgi de nucă de cocos

300 ml lapte condensate

Preîncălzeşti cuptorul,apoi amesteci laptele condensate cu fulgii de nucă de cocos. Cu ajutorul unei linguri, pui din loc în loc câte puţin din compoziţie pe o tavă tapetată. Dai tava la cuptor 15 minute sau până la rumenire. Opţional, după răcire, le poţi pune deasupra ciocolată neagră sau albă (apoi le dai la rece o oră) cu lapte topită sau sos de ciocolată.

Pateuri cu cremă de ciocolată

Ai nevoie de:

1 pachet aluat foitaj

280 g cremă de ciocolată

Preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Presari făină pe masa de lucru şi întinzi aluatul cu făcăleţul. Cu un cuţit obişnuit sau cu unul pentru pizza tai aluatul în pătrate. Pe fiecare bucată de aluat pui câte o linguriţă de cremă, apoi formezi un triunghi prin împăturire. Cu o furculiţă presezi marginile, pentru ca, în timpul coacerii, să nu iasă crema. Le aşezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le coci timp de 15 minute sau până se rumenesc.

Îngheţată

125 g unt de arahide

360 ml lapte de migdale (cu ciocolată)

Mixezi untul de arahide cu 120 ml de lapte, apoi adaugi treptat restul de lapte. Torni amestecul în forme de silicon şi pui câte un beţişor de îngheţată în fiecare formă. Le dai la congelator cel puţin 4 ore sau peste noapte.