Deserturi rapide: Tort cu cireşe şi cremă de mascarpone

1 57708 original jpg jpeg

Un desert răcoros precum tortul cu cireşe şi cremă de mascarpone este ideal pentru weekendurile romantice, în care vrei să îl suprinzi pe cel drag cu un deliciu inedit.

Ai nevoie de

Pentru blat:

8 ouă

8 linguri făină

10 linguri zahăr

3 linguri cacao

1 plic praf de copt

1 lingură ulei

2 linguri apă rece

1 praf sare

Pentru cremă:

250 g mascarpone

300 ml frişcă lichidă

40 g zahăr pudră

1 plic gelatină

Pentru decor :

200 g frişcă bătută

cireşe

Pentru sirop :

250 ml apă

150 g zahăr

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare,apoi le amesteci cu gălbenuşurile şi adaugi zahărul. Torni uleiul şi apa rece. Amesteci făina,praful de copt şi cacaua şi le cerni peste spuma de ouă,apoi le omogenizezi.

Întinzi într-o tavă cu fund detaşabil o hârtie de copt,pe care o umezeşti în prealabil,ungi marginile cu unt şi presari făină. Torni apoi compoziţia şi o ţii la copt 35-40 de minute. Scoţi blatul din cuptor şi îl laşi să se răcească.

Pui pe foc 250 ml de apă cu 150 g de zahăr. După ce s-a răcit siropul,tai blatul în 3 felii şi îl însiropezi. Pentru cremă,baţi frişca rece de la frigider,adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare. Mixezi mascarpone, apoi incorporezi în brânză,lingură cu lingură,frişca. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj,apoi o omogenizezi în cremă. Umpli feliile tortului cu cremă,îl ornezi cu frişcă, presari ciocolata şi aşezi cireşele.