Drob "altfel"
Pe masa de Paşte trebuie să se afle şi drobul de miel. Noi îţi propunem o reţetă aparte de drob, mai uşor de preparat, dar la fel de savuroasă precum cea tradiţională.
Ai nevoie de:
Pentru aluat:
15 linguri apă minerală
15 linguri ulei
1 ou
făină cât cuprinde
1 vârf de sare
1 ou pentru uns
Pentru umplutură:
măruntaie de miel (ficat, inimă, plămâni, rinichi)
100 g capere
4 ouă fierte tari
500 g carne pui
2 legături ceapă verde
2 legături mărar
2 legături pătrunjel
1 legătură usturoi verde
câteva frunze de busuioc proaspăt
1 felie pâine
sare, piper
Cum se prepară
Speli măruntaiele de miel. Separat, fierbi plămânii tăiaţi. Ţii rinichii în apă cu oţet, cât fierb celelalte măruntaie, apoi îi fierbi cu inima şi ficatul. Dai în clocot, 10 minute şi arunci apa. Speli carnea şi o tai cubuleţe. Fierbi şi carnea de pui cu puţină sare. Toată cantitatea de carne o tai bucăţele, iar jumătate din ea o dai prin maşina de tocat. Amesteci ambele cantităţi, împreună cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, busuiocul şi cimbrul, tocate mărunt. Adaugi şi caperele. Condimentezi cu sare şi piper după gust. Adaugi ouăle crude, bătute şi felia de pâine, înmuiată în apă rece şi stoarsă ulterior. Amesteci bine toată compoziţia.
Pentru aluat amesteci într-un bol toate ingredientele până se omogenizează. Îl laşi să se odihnească un sfert de oră în frigider. Apoi îl întinzi cu sucitorul şi îl tai în două. Aşezi o parte într-un vas termorezistent uns cu ulei şi înţepi cu furculiţa din loc în loc. Aşezi ouăle fierte şi curăţate de coajă, întregi, cum vrei. Apoi, pui întreaga cantitate de carne iar deasupra aşezi a doua bucată de aluat, pe care, de asemenea, o înţepi cu furculiţa din loc în loc.
Încingi cuptorul. Laşi la copt timp de 45 de minute, apoi dai la răcit. Serveşti rece, ca aperitiv.