Drob de pui, reţeta care cucereşte pe oricine

Reteta drob de pui jpeg

Drobul este un preparat tradiţional la masa de Paşte din fiecare an. La bază, acesta se face din carne de miel, însă dacă nu consumaţi acest tip de carne, drobul poate fi făcut din măruntaie de pasăre. ;

Ingrediente drob de pui: 

- 500 gr ficat de pui - 300 gr carne de pui (pulpe dezosate sau piept de pui) - 2 legături ceapă verde - 2 legături usturoi verde - 1 legătură pătrunjel - 1 legătură mărar - 6 ouă fierte - 7 ouă crude - sare şi piper

Cum se prepară drobul de pui:

Spălaţi ficatul şi carnea de pui, apoi puneţi-le la fiert în oale separate.

Cât timp fierbe ficatul şi carnea spălaţi şi tocaţi ceapă, usturoiul, pătrunjelul şi mărarul. Puneţi totul într-un vas încăpător şi adăugaţi ouăle bătute, sarea şi piperul.

După ce carnea de pui şi ficatul s-au fiert, scurgeţi-le bine şi tocaţi-le mărunt. În acest timp, se vor fierbe ouăle. Acestea trebuie să fie tari. 

Într-o tavă de cozonac tapetata cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei aşezaţi un strat din compoziţie, apoi ouăle fierte şi acoperiţi cu restul de compoziţie.

Daţi la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 60 minute sau până când este rumenit frumos deasupra

Găseşti aici mai multe reţete de drob:

Drob de miel, reţeta lui Radu Anton Roman

Drob "altfel"

Drob de miel în aluat fraged

Sursă: bucataras.ro