Fasole verde cu migdale şi pătrunjel (colesterol)

1 74350 original jpg jpeg

Gustul puternic de lămâie, combinat cu aroma migdalelor prăjite, este perfect pentru a prepara o garnitură de fasole verde care te ajută mai ales dacă ai un nivel ridicat de colesterol în sânge.

Migdalele sunt un superaliment,o sursă bună de vitamina E şi calciu. În plus,ele au potenţialul de a scădea nivelul colesterolului din organismul tău.

Numeroase studii arată o reducere cu până la 10% a colesterolului „rău“ (LDL) în cazul participanţilor care au consumat migdale,comparativ cu cei care nu au mâncat această gustare.

Şi pătrunjelul are numeroase beneficii în ceea ce priveşte sănătatea vaselor de sânge. Acestea capătă elasticitate cu ajutorul substanţelor din pătrunjel,ceea ce poate fi de ajutor în prevenirea şi vindecarea vânătăilor. Iar împreună cu alte medicamente,pătrunjelul poate ajuta la scăderea nivelului colesterolului din sânge. Iar fasolea verde este o sursă excelentă de fibre alimentare,care protejează mucoasa colonului.

S-a dovedit că o cantitate adecvată de fibre reduce colesterolul din sânge prin faptul că scade reabsorbţia acizilor biliari (care sunt sintetizaţi din colesterol) în colon.

Fasole verde cu migdale şi pătrunjel (colesterol) – Ingrediente

230 g fasole verde proaspătă,curăţată şi tăiată

2 linguri de migdale feliate,prăjite

1 lingură pătrunjel proaspăt,tocat fin

½ linguriţă coajă de lămâie rasă

1 linguriţă suc proaspăt de lămâie

piper,după gust