Flan cu cireşe

Chef Ştefan Popescu, Executive Chef, ne propune o delicioasă reţetă de sezon.
Pentru prepararea aluatului,scoateţi untul din frigider din timp pentru a ajunge la temperatura camerei.
Se amestecă bine untul moale cu zahărul şi cu ouăle până devine o cremă.
Făina se cerne pentru aerisire (în acest fel se evită formarea cocoloaşelor).
Se amestecă până se încorporează bine toate ingredientele (şi sarea).
Puteţi chiar să frământaţi puţin cu mâna aluatul format pentru o omogenizare mai bună.
Aluatul se înfoliază şi se pune la frigider cel puţin 30 minute-o oră.
Puteţi să-l faceţi din timp,trebuie doar să îl înfoliaţi bine ca să nu absoarbă alte mirosuri din frigider.
Pentru cremă,se bat uşor ouăle cu zahărul şi se adaugă coaja de lămâie,bobiţele de vanilie (sau esenţa) şi frişca lichidă.
Nu bateţi frişca,lăsaţi-o lichidă! Aveţi grijă la fructe!