Flori de foitaj cu mere. Sunt gata în numai 30 de minute!

Cauți un desert delicios, aspectuos, care să fie gata de servit în cel mai scurt timp? Nu mai căuta! Aceste foitaj cu mere este exact ce ai nevoie!

image

Produsele de patiserie crocante, dulci, rapide sunt preferatele tuturor. Ai nevoie doar de foitaj, mere, scorţişoară, puţin zahăr şi ou cât să ungi aluatul. Cu puţină creativitate şi îndemânare poţi prepara din aceste câteva ingrediente un desert cu un aspect incredibil. Va fi şi pe placul copiilor care, de obicei, se opun să mănânce fructe, îndeosebi mere. Chiar dacă par banale, aceste fructe susțin un sistem imunitar sănătos.

Conform cercetărilor anterioare făcute pe cobai, o dietă bogată în fibre solubile, pe care merele le conţin din plin, ajută la transformarea celulelor proinflamatorii în unele antiinflamatoare și susținătoare a imunității. Un alt studiu, publicat în revista „Immunity‟, a constatat că o dietă bogată în fibre a protejat cobaii să combată virusul gripal. Există motive să credem că merele pot întări imunitatea şi pentru că aduc un plus de vitamina C care întărește imunitatea. Consumul regulat de alimente care conţin vitamina C ajută sistemul imunitar să funcționeze. În plus, întăreşte bariera epitelială împotriva agenților patogeni și protejează împotriva stresului oxidativ.

Ingredientele de care ai nevoie

1-2 mere mari

1 foaie aluat foitaj 

scorţişoară 

zeama de la 1/2 lămâie 

zahăr 

1 ou 

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu cremă de vanilie şi mere

Mod de preparare

Speli mărul şi-l tai în rondele mai groase. Cu ajutorul unui pahar mic sau a unui inel, îndepărtezi mijlocul fiecărei rondele. Stropeşti cu zeama de lămâie, presari cu scorţişoară şi zahăr. Întinzi foaia de aluat foitaj cu un sucitor, fără să devină prea subţire.

Vezi şi: Cum faci cele mai delicioase gogoşi cu mere şi scorţişoară

Tai aluatul în fâşii, apoi înfăşori fiecare fâşie în jurul fiecărei rondele de măr. Le aşezi într-o tavă tapetată şi porneşti cuptorul. Baţi oul, ungi aluatul şi mai presari cu puţin zahăr. Introduci tava în cuptor pentru o jumătate de oră.

FOTO: ShutterstockRecente