Prăjitură rapidă cu mere, un desert delicios și ușor de făcut

Prăjitura cu mere poate fi servită celor dragi atât la micul-dejun, cât şi la gustare sau la un desert.

image

Fragedă, moale şi aromată, această prăjitură simplă conţine mere din plin şi un pandişpan pufos. Unul dintre avantajele merelor coapte în general este că au un gust deosebit şi pot fi incluse cu uşurinţă în mai multe preparare dulci, fără a adăuga prea mult zahăr. Acestea pot înlocui cu succes tentațiile dulci cu multe calorii. Pentru a le pregăti, pur și simplu speli fructele întregi, scoți miezul şi le pui într-o tavă, la cuptor, timp de circa 15-20 de minute. Pentru a face, însă, un desert delicios, poţi adăugat zahăr caramelizat şi un aluat de pandişpan. Îl poţi servi cu dulceaţă sau îngheţată.

Ingrediente pentru prăjitura rapidă cu mere

6-7 mere 

9 linguri zahăr 

2-3 linguriţe unt 

4 ouă 

1 vârf cuţit sare 

6 linguri făină 

1/2 plic praf de copt 

zahăr pudră 

Te-ar mai putea interesa: Cum faci cele mai delicioase gogoşi cu mere şi scorţişoară

Cum prepari prăjitura cu mere

Cureți de coajă și de cotoare merele şi le tai în bucăţi. Caramelizezi patru linguri de zahăr cu două linguri de apă într-o tavă rotundă, având grijă ca marginile tăvii să fie tapetate cu caramel. Așezi merele în tavă și adaugi untul din loc în loc.

Dai merele la cuptor până se înmoaie, apoi le lași la răcit. Baţi albușurile spumă tare. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul rămas, adaugi sare, apoi încorporezi făina, praful de copt.

Vezi șii: Dieta cu măr verde te ajută să slăbeşti sănătos. Variante de meniu pentru fiecare masă a zilei

Torni compoziția peste mere și introduci din nou tava în cuptor pentru circa 15 de minute. La final, răstorni prăjitura pe un platou și o lași la răcit înainte de a o acoperi cu zahăr pudră şi de a o porţiona. 

FOTO: Shutterstock