Oțetul de mere, ajutor de nădejde în orice locuință. La ce îți folosește

Salatele sunt mult mai delicioase, când folosești oțet de mere, dar știai că acest ingredient are mult mai multe întrebuințări? De pildă, elimină mirosurile neplăcute, te ajută la spălatul geamurilor și combate petele dificile. Iată cum să îl folosești!

image

Când soluțiile de pe piață nu mai dau randament, folosește oțet de mere! Este ieftin, eficient și, mai presus de toate, ecologic. 

1. Combate mucegaiul 

Să scapi de mucegai, poate fi o adevărată provocare, însă nu și dacă ai o sticlă cu oțet de mere la îndemână! Tot ce trebuie să faci, este să amesteci, în părți egale, apă și oțet, apoi să pulverizezi și să lași soluția să acționeze 10-15 minute. După acest timp, cureți bine suprafața și clătești cu apă curată. 

2. Cea mai bună soluție pentru curățat geamuri 

Soluția formată din oțet de mere și apă te va ajuta întotdeauna să ai geamuri curate „ca lacrima‟. Nu numai că îndepărtează murdăria și petele, însă nu va lăsa nici măcar o urmă!

Citește și: Unii oameni folosesc oțetul de mere în dietele de slăbit. Chiar funcționează? 

3. Îndepărtează mirosurile dificile 

Oțetul de mere este o soluție excelentă pentru îndepărtarea mirosurilor. Pentru a combate mirosul puternic de mâncare gătită, adaugă câteva linguri cu oțet într-o oală cu apă și lasă-o să fiarbă 20-30 de minute. Pentru a scăpa de mirosul de tutun, umple o sticlă pulverizatoare cu apă și oțet de mere, în părți egale și pulverizează direct pe suprafața cu miros neplăcut. 

4. Te ajută la desfundatul țevilor 

Chiuvetă sau scurgere înfundată? Nu este nevoie să suni specialistul pentru eliminarea acestui inconvenient. Tot ce trebuie să faci este să torni o oală plină cu apă fierbinte în canalul de scurgere. Toarnă apoi o cană cu bicarbonat de sodiu și după o ceașcă cu oțet. Lasă să acționeze 10 minute, apoi toarnă din nou apă caldă, pentru a clăti scurgerea.

Vezi și: Oțetul de mere, benefic pentru acnee 

5. Adio, pete dificile!

Natura acidă a oțetului de mere îl transformă în aliatul tău de nădejde la îndepărtarea petelor de pe articolele vestimentare. Îl poți folosi la: petele de apă dură, de ceai și cafea, de roșii și de ketchup, de transpirație, de sânge, de cerneală și creion, dar și la petele de rugină. Îl aplici direct pe pată, diluat cu apă, cureți bine, apoi adaugi obiectul vestimentar în mașina de spălat rufe.

Sursă foto: Shutterstock