Floricele dulci

1 80305 original jpg jpeg

Mai că nici nu-ţi vine să guşti din aceste gogoşi sub forma unor floricele. Sunt dulci, aromate şi pufoase.

Ai nevoie de

1/2 cub drojdie100 ml lapte250 g făină2 linguri zahăr2 gălbenuşuri25 g unt1 praf de sarecoaja rasă de la o jumătate de lămâie1 plic zahăr vanilatulei, pentru prăjitzahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Faci o maia din drojdie amestecată cu trei linguri de lapte cald, două de făină şi una de zahăr. O laşi deoparte un sfert de oră. Cerni restul de făină şi încorporezi maiaua, apoi laptele şi zahărul rămase, gălbenuşurile, untul topit, sarea, coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Frămânţi până nu se mai lipeşte de degete. Acoperi aluatul cu un prosop şi-l laşi la cald. Când şi-a dublat volumul, întinzi o foaie şi decupezi gogoşile în formele preferate. Le mai ţii la crescut un sfert de oră. Le prăjeşti în ulei, le scoţi pe hârtie absorbantă şi le dai cu zahăr pudră.