Friptură de curcan cu sos de iaurt
Dacă îţi place carnea de curcan, alege să o găteşti sănătos şi savuros. Inspiră-te din această reţetă delicioasă şi prepar-o pentru familia ta.
Ai nevoie de
Pentru friptură
500 g piept de curcan
2 linguri sos de soia
4-5 căţei de usturoi
50 ml ulei
1 lămâie
piper
2 linguri unt
orez cu legume, pentru servit
migdale, opţional
Pentru sos
150 g iaurt
2-3 căţei de usturoi
sare
piper
pătrunjel
Tai pieptul de curcan felii nu foarte subţiri. Amesteci zeama de lămâie cu sosul de soia, uleiul, căţeii de usturoi pisaţi şi piper, după gust. Aşezi carnea în baiţ, la frigider, cel puţin 2 ore. Topeşti untul într-o tigaie neaderentă şi rumeneşti carnea câte 5 minute pe fiecare parte. Dai tigaia la cuptor până când se pătrunde friptura.Amesteci iaurtul cu căţeii de usturoi pisaţi, sare, piper, după gust. Serveşti friptura cu sos de iaurt, orez cu legume, migdale, opţional, şi o presari cu pătrunjel tăiat fin.