Friptură de curcan cu sos de iaurt

1 77006 original jpg jpeg

Dacă îţi place carnea de curcan, alege să o găteşti sănătos şi savuros. Inspiră-te din această reţetă delicioasă şi prepar-o pentru familia ta.

Ai nevoie de

Pentru friptură

500 g piept de curcan

2 linguri sos de soia

4-5 căţei de usturoi

50 ml ulei

1 lămâie

piper

2 linguri unt

orez cu legume, pentru servit

migdale, opţional

Pentru sos

150 g iaurt

2-3 căţei de usturoi

sare

piper

pătrunjel

Tai pieptul de curcan felii nu foarte subţiri. Amesteci zeama de lămâie cu sosul de soia, uleiul, căţeii de usturoi pisaţi şi piper, după gust. Aşezi carnea în baiţ, la frigider, cel puţin 2 ore. Topeşti untul într-o tigaie neaderentă şi rumeneşti carnea câte 5 minute pe fiecare parte. Dai tigaia la cuptor până când se pătrunde friptura.Amesteci iaurtul cu căţeii de usturoi pisaţi, sare, piper, după gust. Serveşti friptura cu sos de iaurt, orez cu legume, migdale, opţional, şi o presari cu pătrunjel tăiat fin.