Ruladă din piept de curcan

1 54795 original jpg jpeg

Ce ai nevoie: › 600 g piept de curcan › 200 g şuncă de pui › 4 ouă › 150 g telemea de capră › 3 linguri smântână groasă › 80 g unt › 200 ml supă strecurată de pui › 50 ml vin alb sec › 1 legătură mărar verde › 2-3 frunze de rozmarin verde › 2-3 frunze de tarhon verde › sare › piper

Cum se prepară:

Se taie pieptul de curcan felii dreptunghiulare,se netezesc puţin cu ciocanul de şniţele,se condimentează cu sare şi piper,după gust,şi se lasă să se frăgezească 20 de minute în frigider.

Între timp,se bat ouăle ca pentru omletă,se adaugă brânza rasă,smântâna,mărarul,rozmarinul şi tarhonul tocate,sare şi piper,după gust. Se încinge untul într-o tigaie încăpătoare,se toarnă compoziţia şi se prepară omleta. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

Se aşază feliile de carne pe planşetă în aşa fel încât să formeze baza pentru ruladă,se acoperă cu felii de şuncă,se întinde omleta deasupra şi se rulează cât mai strâns. Se leagă cu sfoară alimentară şi se aşază într-o tavă încăpătoare,împreună cu supa şi vinul. Se acoperă cu o folie de aluminiu,înţepată în câteva locuri,şi se coace circa 50 de minute. Se taie felii după ce se răceşte.