Friptură de vită cu cartofi

Îţi propunem o friptură săţioasă şi delicioasă, pe care poţi s-o găteşti la sfârşitul săptămânii. Încearcă şi tu s-o prepari, pas cu pas!
Ai nevoie de:
1 kg cartofi,
4 cepe,
1 kg carne de vită,
100 ml vin roşu,
20 g unt,
2 linguri ulei,
sare şi piper.
Pasul 1

Cureţi cartofii şi ceapa,le tai rondele,apoi le pui în vase diferite. Speli carnea de vită şi-o ştergi cu un şerveţel absorbant.
Pasul 2

Tai carnea felii,ca pentru şniţele,şi o baţi cu ciocanul. Potriveşti de sare şi piper.
Pasul 3

Într-o cratiţă pui uleiul şi căleşti ceapa până se caramelizează. În uleiul rămas în cratiţă prăjeşti uşor feliile de carne.
Pasul 4

Tapetezi cu unt un vas. Aşezi un strat de felii de cartofi,pui ceapa caramelizată,bucăţile de carne şi deasupra un alt strat de cartofi. Torni sosul din cratiţă şi vinul roşu. Laşi la cuptor până se rumeneşte.