Friptură de vită cu cartofi

1 58458 original jpg jpeg

Îţi propunem o friptură săţioasă şi delicioasă, pe care poţi s-o găteşti la sfârşitul săptămânii. Încearcă şi tu s-o prepari, pas cu pas!

Ai nevoie de:

1 kg cartofi,

4 cepe,

1 kg carne de vită,

100 ml vin roşu,

20 g unt,

2 linguri ulei,

sare şi piper.

Pasul 1

4ffd80a9090b2c263a0f79e6db573c64 jpg jpeg

Cureţi cartofii şi ceapa,le tai rondele,apoi le pui în vase diferite. Speli carnea de vită şi-o ştergi cu un şerveţel absorbant.

Pasul 2

72a57ef33a63510e57cb0498da26a6c4 jpg jpeg

Tai carnea felii,ca pentru şniţele,şi o baţi cu ciocanul. Potriveşti de sare şi piper.

Pasul 3

7caeca7ce83d76a969e47143a88dbb8f jpg jpeg

Într-o cratiţă pui uleiul şi căleşti ceapa până se caramelizează. În uleiul rămas în cratiţă prăjeşti uşor feliile de carne.

Pasul 4

3cdcc08fc484e8c76cf11379ea1264d9 jpg jpeg

Tapetezi cu unt un vas. Aşezi un strat de felii de cartofi,pui ceapa caramelizată,bucăţile de carne şi deasupra un alt strat de cartofi. Torni sosul din cratiţă şi vinul roşu. Laşi la cuptor până se rumeneşte.