Friptură de vită cu măsline
Pentru cinele în familie, pregăteşte o friptură din antricot de vită cu măsline. În 50 de minute ai 4 porţii gustoase.
Ai nevoie de
4 felii antricot vită
2 cepe
4 căţei de usturoi
150 g măsline negre şi verzi,fără sâmburi
1 jumătate de pahar cu vin roşu
sare
piper
ulei
cimbru
pătrunjel
Cum se prepară
Sărezi şi piperezi feliile de antricot,apoi le pui la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei. Le întorci pe ambele părţi,pentru a se rumeni uniform,le scoţi,apoi pui ceapa tăiată mărunt şi o laşi un pic să se călească,adaugi antricoatele,două-trei pahare cu apă,usturoiul pisat,măslinele şi vinul. Le laşi pe foc până se pătrunde carnea. Dacă mai este nevoie,pe parcurs poţi adăuga apă.