Frittata cu spanac
În doar 20 de minute frittata cu spanac este gata. E o reţetă uşor de făcut, dar săţioasă şi foarte gustoasă.
Dificultate: medie
Preparare: 20’
1 frittata
Ai nevoie de:
8-9 ouă
2-3 linguri de lapte
30 g parmezan ras
sare
piper
unt sau ulei, pentru călit
1 ceapă medie tocată
1 căţel de usturoi mărunţit
250-300 g spanac tocat
50 g brânză de capră tăiată cubuleţe
Mode de preparare
Într-un castron baţi ouăle cu laptele şi cu parmezanul. Sărezi şi piperezi, după gust.
Într-o tigaie topeşti untul la foc mediu, pui ceapa şi o căleşti până devine sticloasă, adaugi usturoiul şi mai căleşti un minut. Presari spanacul în tranşe, câte o mână, până se înmoaie. Torni ouăle bătute şi, cu o spatulă, dezlipeşti puţin marginile, pentru a permite deplasarea lichidului şi coacerea întregii cantităţi. Presari cubuleţele de brânză de capră pe omletă. Încălzeşti cuptorul, introduci tigaia în cuptor şi o ţii până se rumeneşte.
Sursa foto: taste.com