Găluşte cu prune, gustul copilăriei

La sfârşit de toamnă, trebuie să încerci o reţetă gustoasă de găluşte cu prune. Dacă urmezi paşii de aici, o să îţi iasă la fel de bune ca cele din copilărie!
Dificultate mediePreparare 2 h5 porţii
Pentru aluat
250 g făină
500 g cartofi
1 praf de sare
1 ou
1 linguriţă zahăr
2 linguri unt
Pentru umplutură
250 g prune
1 lingură de zahăr
Pentru decor
30 g mac
5 linguri zahăr pudră
Mod de preparare
Pregăteşti prunele astfel: le scoţi sâmburii, le pui într-o strecurătoare pentru a se scurge excesul de lichid şi le presari cu zahăr.
Pentru aluat, fierbi cartofii în coajă, îi laşi la răcit, apoi îi curăţi şi îi treci prin maşina de tocat. Amesteci piureul cu făina, oul, sarea şi cu o linguriţă de zahăr. Frămânţi bine aluatul, apoi îl întinzi până la o grosime de 0,5 cm şi îl decupezi cerculeţe cu gura unui pahar . Aşezi pe fiecare câte o prună şi rotunjeşti.
Pui o oală de apă cu 1 linguriţă sare la fiert şi când începe să clocotească fierbi găluştele până când se ridică la suprafaţă. Le laşi la scurs, apoi le căleşti uşor în untul topit şi le tăvăleşti prin mac amestecat cu zahăr, în prealabil.