Ghiveci de legume cu carne

Originar din Arabia şi din Egipt, măghiranul este o plantă medicinală, aromatică şi decorativă.
Cunoscut în popor sub denumirile de mageran,madiran,mărgărean şi maioran,măghiranul este cultivat în grădini şi preferă solurile umede şi temperaturile ridicate. Este foarte important pentru această reţetă de ghiveci de legume cu carne.
Ghiveci de legume cu carne – Ingrediente (4 porţii)
600 g carne (de vită,de porc sau de curcan)
1 ceapă mare
1 fir de praz (partea albă)
2 cartofi
2 morcovi potriviţi
1 rădăcină de pătrunjel
1 bulb de ţelină
2 tije de ţelină verde
1 ardei gras roşu
2 roşii
2-3 linguri ulei
1 linguriţă măghiran uscat
1 praf de nucşoară rasă
500 ml supă de legume sau de carne
sare
piper