Gogoşi americane

Ţi-e poftă de gogoşi în pur stil american? Dacă ai în casă toate ingredientele necesare, eşti la doar o oră şi jumătate distanţă de desertul dorit.
Foto:Emilio Ereza
Ingrediente:
1 kg făină
400 ml lapte
200 g unt
6 ouă
300 g zahăr
10 g drojdie
coaja rasă de la 1 lămâie
1 praf de sare
ulei,pentru prăjit
bomboane,pentru decor
Preparare:
Baţi ouăle cu un praf de sare şi cu zahărul,apoi dizolvi drojdia într-o cană de lapte. Torni drojdia peste făina cernută,încorporezi ouăle,zahărul,coaja de lămâie,untul topit şi începi să frămânţi,adăugând lapte cald puţin câte puţin. Dacă aluatul este prea tare,mai poţi adăuga lapte. Când se desprinde de pe pereţii vasului,îl laşi la crescut cel puţin 40 de minute.
Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi o foaie,nu foarte subţire. Decupezi gogoşile cu gura unei căni,iar cercul din mijloc îl faci cu un capac de la o sticlă din plastic. Le rumeneşti în uleiul încins,după care le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Decorezi gogoşile cu bomboane colorate.