Gogoşi sărate

1 56806 original jpg jpeg

Ai nevoie de / 500 g cartofi / 100 ml lapte călduţ / 1 cub de drojdie / 2 ouă / 250 g făină / 1 linguriţă zahăr / 1 l ulei (pentru prăjit)/ 100 g brânză telemea / 2 legături de ceapă verde / sare

Cum se prepară

Fierbi cartofii în coajă şi îi laşi la răcit,de preferat peste noapte. Faci maiaua din drojdia şi zahărul puse în lapte şi laşi la crescut 30 de minute.

Cartofii îi cureţi de coajă şi îi pasezi sau îi dai prin răzătoare. Îi amesteci cu maiaua,făina,sarea şi ouăle. Frămânţi până când aluatul nu ţi se mai lipeşte de mâini. Laşi deoparte pentru o oră. Zdrobeşti brânza cu furculiţa şi o amesteci cu ceapa verde tocată.

Întinzi cu sucitorul o foaie destul de groasă şi decupezi cerculeţe,cu gura unui pahar. Pe jumătate dintre ele pui brânză,iar cu celelalte cerculeţe le acoperi. Îţi umezeşti puţin degetele şi lipeşti bine marginile. Încingi uleiul. Laşi la prăjit până se rumenesc.