Gratin cu varză de Bruxelles: când dieta are gust

1 shutterstock 591479876 jpg jpeg

Dacă ianuarie e luna în care ai început o dietă, varza de Bruxelles e ingredientul ideal, cu foarte puţine calorii. Acest gratin e preparatul ideal pentru un prânz săţios, gustos, dar nu caloric. Încearcă-l!

Ingrediente

500 g varză de Bruxelles congelată

3 ouă

200 ml smântână lichidă (15 % grăsime)

sare

piper

150 g mozzarella light

1 lingură ulei

Opăreşti varza de Bruxelles 2 minute în apă clocotită cu puţină sare. Dacă sunt unele verze mai mari, le tai jumătăţi. Fierbi două ouă tari, le descojeşti şi le tai felii.

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C.

Într-o tavă unsă cu ulei, aşezi un strat de varză, apoi feliile de ou şi presari sare şi piper, după gust. Aşezi deasupra varza rămasă. Baţi oul rămas cu sare şi piper, adaugi smântâna lichidă şi torni amstecul în tavă.

Dai tava la cuptor 20-25 de minute, presari mozzarella dată prin răzătoare şi mai laşi la cuptor 10 minute, până se gratinează. Serveşti preparatul cald.

FOTO Shutterstock