Gratin cu varză de Bruxelles: când dieta are gust

1 shutterstock 591479876 jpg jpeg

Dacă ianuarie e luna în care ai început o dietă, varza de Bruxelles e ingredientul ideal, cu foarte puţine calorii. Acest gratin e preparatul ideal pentru un prânz săţios, gustos, dar nu caloric. Încearcă-l!

Ingrediente

500 g varză de Bruxelles congelată

3 ouă

200 ml smântână lichidă (15 % grăsime)

sare

piper

150 g mozzarella light

1 lingură ulei

Opăreşti varza de Bruxelles 2 minute în apă clocotită cu puţină sare. Dacă sunt unele verze mai mari, le tai jumătăţi. Fierbi două ouă tari, le descojeşti şi le tai felii.

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C.

Într-o tavă unsă cu ulei, aşezi un strat de varză, apoi feliile de ou şi presari sare şi piper, după gust. Aşezi deasupra varza rămasă. Baţi oul rămas cu sare şi piper, adaugi smântâna lichidă şi torni amstecul în tavă.

Dai tava la cuptor 20-25 de minute, presari mozzarella dată prin răzătoare şi mai laşi la cuptor 10 minute, până se gratinează. Serveşti preparatul cald.

FOTO Shutterstock



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg