Idee de prânz sănătos: paste cu legume. Vezi de ce să le incluzi în dieta de slăbit!

Preparatele clasice cu paste nu te mai mulţumesc sau vrei să oferi ceva diferit familiei tale la masa de prânz sau la cină? Încearcă şi această reţetă de paste cu vinete şi roşii! Te va surprinde plăcut!

image

Aceste paste cu legume sunt perfecte pentru cei care mănâncă vinete mai rar sau care ţin post. Eşti la regim şi eviţi pastele? Le poţi include şi tu în meniu! Un studiu științific a atras atenţia că pastele consumate reîncălzite ar îngrăşa mai puțin decât acelea proaspăt gătite. O cercetare, realizată de o echipă de oameni de ştiinţă britanici condusă de Denise Robertson, nutriționist senior la Universitatea din Surrey, a măsurat nivelul zahărului din sânge după consumarea unui castron de paste timp de trei zile. Nivelurile de zahăr din sânge ale participanților au fost măsurate la fiecare un sfert de oră timp de provocat cea mare creștere a nivelului de zahăr din sânge. Pastele răcite au produs o creștere puțin mai mică.

Cercetătorii au obsevat că amidonul prezent în paste se descompune atunci când aceste alimente sunt gătite în apă. Când sunt răcite, însă, structura se reorganizează, iar amidonul devine rezistent şi nu mai este ușor descompus la nivel intestinal. Amidonul se comportă ca fibrele. Aşadar, ai multe motive să pui în practică această reţetă!

Ingrediente pentru două porţii

1 vânătă

2 căței de usturoi

busuioc

chilli

300 g roșii mai mici

160 g paste

30 g parmezan

20 ml ulei de măsline

30 ml ulei de floarea-soarelui

Te-ar mai putea interesa: Salată libaneză de vinete. Cum să prepari delicioasa baba ganoush?

Mod de preparare

Tai vânăta cubulețe, o sărezi și o lași 20 de minute să iasă amăreala, apoi o ștergi cu prosoape de hârtie. Rupi busuiocul și-l amesteci într-un mojar cu usturoiul pisat.

Adaugi chilli, uleiul de măsline, sare și piper, după gust, și omogenizezi.

Încingi uleiul de floarea-soarelui și călești vinetele șapte-opt minute, până se rumenesc pe toate părțile, apoi adaugi sosul de busuioc, roșiile descojite pasate și lași să fiarbă până se leagă sosul.

Vezi şi: Vinete umplute cu legume şi cuşcuş

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi și le amesteci cu sosul. Le servești presărate cu parmezan.

FOTO: Shutterstock



Recente

Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
barbat elegant cu costum jpg