Idee de prânz sănătos: paste cu legume. Vezi de ce să le incluzi în dieta de slăbit!

Preparatele clasice cu paste nu te mai mulţumesc sau vrei să oferi ceva diferit familiei tale la masa de prânz sau la cină? Încearcă şi această reţetă de paste cu vinete şi roşii! Te va surprinde plăcut!

image

Aceste paste cu legume sunt perfecte pentru cei care mănâncă vinete mai rar sau care ţin post. Eşti la regim şi eviţi pastele? Le poţi include şi tu în meniu! Un studiu științific a atras atenţia că pastele consumate reîncălzite ar îngrăşa mai puțin decât acelea proaspăt gătite. O cercetare, realizată de o echipă de oameni de ştiinţă britanici condusă de Denise Robertson, nutriționist senior la Universitatea din Surrey, a măsurat nivelul zahărului din sânge după consumarea unui castron de paste timp de trei zile. Nivelurile de zahăr din sânge ale participanților au fost măsurate la fiecare un sfert de oră timp de provocat cea mare creștere a nivelului de zahăr din sânge. Pastele răcite au produs o creștere puțin mai mică.

Cercetătorii au obsevat că amidonul prezent în paste se descompune atunci când aceste alimente sunt gătite în apă. Când sunt răcite, însă, structura se reorganizează, iar amidonul devine rezistent şi nu mai este ușor descompus la nivel intestinal. Amidonul se comportă ca fibrele. Aşadar, ai multe motive să pui în practică această reţetă!

Ingrediente pentru două porţii

1 vânătă

2 căței de usturoi

busuioc

chilli

300 g roșii mai mici

160 g paste

30 g parmezan

20 ml ulei de măsline

30 ml ulei de floarea-soarelui

Te-ar mai putea interesa: Salată libaneză de vinete. Cum să prepari delicioasa baba ganoush?

Mod de preparare

Tai vânăta cubulețe, o sărezi și o lași 20 de minute să iasă amăreala, apoi o ștergi cu prosoape de hârtie. Rupi busuiocul și-l amesteci într-un mojar cu usturoiul pisat.

Adaugi chilli, uleiul de măsline, sare și piper, după gust, și omogenizezi.

Încingi uleiul de floarea-soarelui și călești vinetele șapte-opt minute, până se rumenesc pe toate părțile, apoi adaugi sosul de busuioc, roșiile descojite pasate și lași să fiarbă până se leagă sosul.

Vezi şi: Vinete umplute cu legume şi cuşcuş

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi și le amesteci cu sosul. Le servești presărate cu parmezan.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg