Îngheţată de caise

Vrei un desert răcoritor, care să îţi potolească pofta de ceva dulce? În zilele caniculare, bucură-te de o îngheţată de caise delicioasă, preparată cu fructe proaspete.
Îngheţată de caise – Ingrediente
1,8 – 2 kg caise coapte
250 g zahăr
3 gălbenuşuri
480 g smântână lichidă pentru frişcă
480 ml lapte
1 linguriţă esenţă migdale
Îngheţată de caise – Mod de preparare
Pui caisele în apă fierbinte 20 de secunde,ca să le înmoi coaja,apoi le scoţi din apă,le scurgi şi le îndepărtezi coaja.
Tai fructele în jumătăţi şi le scoţi sâmburii,apoi le tai bucăţi mai mari şi le pui într-un bol mare de sticlă.
Peste caise torni un sfert sau jumătate din cantitatea de zahăr,amesteci şi laşi fructele aproape 1 oră,apoi le faci piure.