Învaţă să faci cannoli!
Cannoli, aceste micuţe rulouri umplute cu diverse creme şi ornate cu tot felul de siropuri şi fructe sunt unele dintre deserturile preferate ale italienilor, chiar dacă originea reţetei este musulmană.
Dacă ai fost în Sicilia, cu siguranţă ai încercat acest desert delicios. Dacă nu te numeri printre norocoşii care au gustat cannoli,nu mai pierde timpul şi apucă-te de treabă! Îţi promitem că te vei îndrăgosti.
Iată cum poţi prepara cannoli,acasă!
Aluat:
- ¾ cană făină
- 2 linguri unt nesărat
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă cacao,neîndulcit
- ¼ linguriţă scorţişoară
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 gălbenuş de ou (opţional)
- 3-4 linguri vin roşu
Se amestecă toate ingredientele până se obţine un aluat sfărâmicios,apoi acesta se pune într-o pungă de plastic (închisă etanş) la frigider timp de 45 min.
Cremă:
- 450 gr. ricotta / urdă
- 100 gr. frişcă preparată în casă
- ½ cană zahăr extrafin
- ¼ cană fulgi de ciocolată / stafide,etc. (opţional)
- 4 linguri coji de portocală / lămâie / grepfrut,confiate (se pot pune şi proaspete)
- 1 lingură esenţă de vanilie / zahăr vanilinat
- 1 albuş de ou,bătut uşor
- zahăr pudră
Ricotta se lasă la scurs timp de 1 oră,apoi se amestecă cu restul ingredientelor,iar amestecul se pune într-un bol acoperit,la frigider,timp de 30-60 min.