Îţi lasă gura apă! Reţetă pentru ceafă de porc marinată
Unul dintre cei mai pricepuţi concurenţi de la Masterchef, Mehrzad, te învaţă cum să prepari, în cel mai rapid mod, o ceafă de porc marinată. Iată mai jos care sunt ingredientele necesare şi ce trebuie să faci pentru a obţine cea mai delicioasă friptură!
Ingrediente (Pentru 8 porţii)
• Ceafă de porc – 2 kg
• Ulei de măsline – 100 ml
• Bere – 2 litri
• Ceapă – 2 bucăţi
• Usturoi – 5 căţei
• Cimbru proaspăt – câteva crenguţe (dacă nu avem,folosim o linguriţă de cimbru uscat)
• Piper boabe – o linguriţă
• Coriandru măcinat – ½ linguriţă
• Sare
Preparare
Tăiem julien ceapa şi usturoiul. Jumătate din cantitatea de usturoi şi de ceapă o aşezăm pe fundul unei tăvi,apoi ungem bucata de ceafă cu ulei,o dăm cu sare după gust,o aşezăm în tavă peste legume,adăugăm boabele de piper,cimbrul şi coriandrul,restul de ulei şi berea.
Vezi cum să pregăteşti o reţetă gustoasă de ceafă de porc marinată AICI.