Jeleu de zmeură, un desert răcoros
Un desert uşor, de vară, jeleul cu zmeură şi cremă de vanilie va deveni cu siguranţă preferatul copiilor!
Ai nevoie de
500 ml lapte
3 gălbenuşuri
2 linguri făină
100 g zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
1 plic gelatină
250 g zmeură
300 ml apă
1 plic gelatină, pentru jeleu
50 g zahăr
pişcoturi, pentru servit
zmeură, pentru servit
zahăr pudră, pentru decor
Preparare
Pentru jeleu, combini 200 de grame de zmeură cu zahărul, aşezi într-o cratiţă pe foc şi amesteci până când obţii consistenţa unui gem. Dai deoparte şi treci zmeura printr-un tifon pentru a înlătura seminţele. Amesteci sosul obţinut cu apa şi adaugi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui într-un pahar înalt zmeura păstrată, torni jeleu până la jumătatea paharului şi dai la rece 3-4 ore.
Pentru cremă, pui pe foc 250 ml lapte. Restul îl amesteci cu gălbenuşurile, făina şi zahărul, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Când laptele de pe foc începe să clocotească, îl dai deoparte şi torni în fir subţire laptele rece. Pui din nou laptele pe foc şi amesteci până când crema se îngroaşă.
Dai deoparte şi încorporezi zahărul vanilat. Laşi crema să se răcească înainte să adaugi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui crema în pahare, peste jeleu, o nivelezi, apoi o dai la rece cel puţin 2 ore. Răstorni desertul, îl pudrezi cu zahăr şi-l serveşti cu pişcoturi şi zmeură.