Lasagna cu carne şi sos bolognez
Pentru această reţetă, sosul bolognez este esenţial. Iar pentru sosul bolognez, rozmarinul este foarte important. Este o plantă mediteraneană care şi-a găsit loc în bucătăriile din întreaga lume.
Parfumul uşor amărui şi mentolat este potrivit pentru carnea de peşte,de porc,de pui şi în special pentru cea de miel. Dar şi cartofii,vinetele,dovleceii şi roşiile sunt rumenite în ulei de măsline au un gust deosebit dacă sunt presărate cu rozmarin. Aromează şi tu această lasagna cu carne şi sos bolognez cu puţin rozmarin!
Lasagna cu carne şi sos bolognez – Ingrediente (8 porţii)
1 pachet foi de lasagna
1 piept de pui (sau 400 g carne amestec vită şi porc)
250 ml supă de pui
Pentru sosul bolognez
200 ml suc de roşii
1 ceapă
1 morcov
3 căţei de usturoi
2 linguri ulei de măsline
rozmarin
busuioc
sare
piper
Pentru sosul bechamel
50 g unt
2 linguri făină
200 ml lapte
1 linguriţă nucşoară rasă
sare
piper
Pentru garnisit
200 g caşcaval