Lasagna cu spanac şi somon afumat

1 67467 original jpg jpeg

Obişnuiesc deseori, de sărbători, să pregătesc lasagna cu somon şi spanac. Recunosc, însă, că nu am încercat niciodată să înlocuiesc somonul proaspăt, cu cel afumat.

Până când am dat peste această reţetă şi am încercat o lasagna cu spanac şi somon afumat. Declar că este foarte delicioasă şi merită încercată măcar la ocazii speciale.

Lasagna cu spanac şi somon afumat – Ingrediente (4-6 porţii)

 

Pentru sosul Bechamel

75 g unt

75 g făină,

850 ml lapte

sare

piper

Pentru lasagna

25 g unt

1 fir praz,spălat şi tocat

400 g spanac proaspăt sau congelat,bine scurs

2 căţei usturoi,curăţaţi şi pisaţi

400 g somon afumat

300 g brânză Cheddar,răzuităp

8–10 foi lasagna

4 fire mărar,tocat