Legume asortate la murat
În sezonul de toamnă, fiecare gospodină se străduie să facă cele mai bune preparate pentru iarnă, de la zacuscă până la castraveţi şi varză murată.Iată mai jos ce ingrediente sunt necesare şi care este modul de preparare a legumelor asortate puse la murat.
Ai nevoie de:
5 kg varză
2 morcovi
3 ardei
3 linguri sare grunjoasă.
Cum se prepară
Tai varza mărunt.
Morcovii îi dai prin răzătoare,iar ardeii îi tai fâşii şi-i amesteci cu varza.
Adaugi sarea şi presezi cu mâinile întreaga compoziţie până îi lasă multă zeamă.
Deasupra cratiţei în care este varza aşezi o farfurie plata şi presezi din nou,apoi pui peste farfurie o greutate pentru a ţine presiune.
Laşi cratiţa cu varză la temperatura camerei 3-5 zile.
Din când în când,mai amesteci în varză.
Ulterior,aranjezi legumele în borcane şi păstrezi la rece.