Macaroane cu brânză dulce la cuptor. Ingrediente şi preparare

macaroane cu brânză dulce la cuptor jpeg

Uşor de preparat, pastele cu brânză sunt un deliciu şi o alegere perfectă pentru serile din timpul săptămânii, când nu ai mult timp la dispoziţie pentru gătit. Noi îţi spunem cum să prepari macaroane cu brânză dulce la cuptor.

Macaroane cu brânză dulce la cuptor - Ingrediente

500 g pasteîn formă de spirale,scoici sau fundiţe

sare

300 g brânză dulce

2 linguri smântână

3 ouă

5 linguri zahăr pudră sau tos

1 lingură ulei

coaja de la o lămâie

1 ½  cană lapte sau apă în care au fiert pastele

Preparare

Ca să prepari macaroane cu brânză dulce la cuptor fierbi macaroanele în apă cu sare. După terminarea timpului de fierbere,stingi focul şi le scurgi de apă,dar nu complet. Dacă n-ai lapte în casă,poţi păstra pentru compoziţia de budincă o cană şi jumătate din apa în care au fiert pastele.

Separat,baţi bine ouăle,încorporezi zahărul (mixezi dacă alegi să foloseşti zahăr tos). Într-un vas termorezistent,pui brânza şi smântâna,apoi amestecul de ou,ulei şi paste. La final,adaugi zeamă păstrată de la macaroanele fierte sau lapte. Amesteci cu grijă şi dai totul la cuptor până se rumeneşte frumos.