Mâncărică scăzută

Ai nevoie de: 800 g carne vită, 2 linguri ulei, 30 g unt, 2 cepe, 100 g ciuperci, 2 legături pătrunjel, 30 g făină, 1 conservă pulpă de roşii, 1 pahar vin alb, sare, piper, 3 căţei usturoi.
Cum se prepară
Speli şi cureţi carnea de vită de eventualele pieliţe,apoi o tai bucăţi. Cureţi ceapa şi o tai julien,speli ciupercile şi le tai felii,iar roşiile descojite le scoţi din conservă şi le tai.
Încingi uleiul şi untul într-o tigaie. Căleşti ceapa şi usturoiul. După 2-3 minute adaugi şi bucăţile de carne. Presari făina,amesteci şi laşi câteva minute. Torni vinul,un pahar cu apă încălzită,asezonezi şi laşi la foc mic.
După 1 oră şi jumătate,adaugi roşiile descojite,sucul din conservă şi ciupercile. Laşi la foc mic încă 30 de minute. Pătrunjelul tocat îl adaugi după ce ai închis focul.
Preparare 2h 25’
Dificultate medie
Pentru 4 porţii