Mâncăruri cu prune uscate

Prunele uscate sunt printre cele mai gustoase ingrediente şi se folosesc la o mulţime de mâncăruri delicioase. De la aperitive la deserturi cu prune uscate, toate aceste mâncăruri merită încercate pentru aroma şi savoarea unică. Iată câteva reţete de mâncăruri cu prune uscate, care vă vor face mesele mai speciale şi mai savuroase.
Prunele uscate sunt printre cele mai gustoase ingrediente şi se folosesc la o mulţime de mâncăruri delicioase. De la aperitive la deserturi cu prune uscate,toate aceste mâncăruri merită încercate pentru aroma şi savoarea unică. Iată câteva reţete de mâncăruri cu prune uscate,care vă vor face mesele mai speciale şi mai savuroase.
Mâncăruri cu prune uscate-ficăţei cu prune uscate şi bacon
Prepară ficăţeii ca niciodată până acum,folosind bacon şi prune uscate. Pentru această reţetă ai nevoi de:
- 500 de grame de ficăţei de pui proaspeţi
- 300 de grame de bacon feliat subţire
- 100 de grame de prune uscate
- 100 de ml de lapte
- 1 lingură de ulei de măsline
- Sare
- Piper
Ficăţeii se curăţă de pieliţe şi se spală,apoi se lasă o oră în lapte pentru a se frăgezi şi a fi mai dulci. Prunele uscate se pun la hidratat într-un castron cu apă caldă. După o oră,se scot ficăţeii din lapte,se lasă la scurs şi se presară cu sare şi piper.
Prunele uscate se taie pe jumătate. Apoi,se ia câte o felie de bacon,în care se înveleşte cu grijă un ficăţel şi o jumătate de prună uscată. Se leagă fiecare rulou cu o scobitoare. Astfel,se pregătesc nişte mini-rulouri cu bacon,ficăţei şi prune uscate. Se pregăteşte o tavă pentru cuptor,se lasă cuptorul la încins şi se aşază frumos ficăţeii în tavă.
La final,se stropesc mini-rulourile cu uleiul de măsline şi se bagă la cuptor pentru jumătate de oră. La fiecare 10 minute se deschide cuptorul şi se ung ficăţeii cu sosul format în tavă. După ce s-au rumenit bine,se iau din tavă,se aşază pe un platou şi se servesc cu garnitura preferată.
Mâncăruri cu prune uscate-mâncărică de prune uscate,cea mai fină garnitură
O garnitură specială pentru o cină cu friptură şi vin este mâncărica de prune uscate. Nimic nu este mai simplu şi mai uşor de preparat. Iar dacă vrei să impresionezi,această masă va fi deosebită. Pentru această reţetă ai nevoie de:
- 500 de grame de prune uscate
- 2-3 linguri de zahăr
- 1 lingură de făină
- 2-3 linguri de ulei
- Sare
Zahărul se pune într-o cratiţă la caramelizat,iar când prinde culoare auriu,se stinge cu 250 de ml de apă. Se lasă la foc mic până se topeşte zahărul. Apoi,făina se freacă cu uleiul şi se subţiază cu puţină apă. Când este gata,se toarnă peste siropul de zahăr. Se lasă să dea două clocote,se adaugă prunele uscate spălate şi în 5 minute este gata. Nimic mai simplu decât această mâncărică foarte bună şi sănătoasă.
Mâncăruri cu prune uscate-muşchiuleţ cu prune uscate,pentru zilele de sărbătoare
Iată o reţetă pentru zilele de sărbătoare,care îi va bucura enorm pe toţi din familie,muşchiuleţ de porc cu prune uscate. Pentru aceasta ai nevoie de:
- 1 muşchiuleţ de porc
- 150 de grame de prune uscate
- 100 de ml de vin alb de calitate
- 100 de ml de vin roşu de calitate
- Sare
- Piper
Muşchiuleţul de porc se bate cu ciocanul de şniţele,apoi se potriveşte de sare şi de piper. Prunele se lasă la înmuiat în vinul roşu,apoi se curăţă uşor de sâmburi. Apoi,se aşază prunele pe muşchiuleţul de porc,una lângă alta pe lungime. Se rulează muşchiul şi se prinde cu scobitori. Se pregăteşte tava de cuptor,se pune muşchiuleţul,se unge cu ulei,se toarnă vinul alb şi se lasă până se rumeneşte frumos.