Marmeladă de gutui reţetă simplă. Un deliciu pentru lunile de iarnă
Marmeladă de gutui reţetă. Prepară cea mai gustoasă marmeladă de gutui! În lunile de iarnă, dacă ţi se va face poftă de ceva dulce, poţi mânca marmeladă cu biscuiţi sau cu felii de pânie cu unt. Un deliciu!
Marmeladă de gutui reţetă - Ingrediente
3 kg gutui
2 kg zahăr
500 ml apă
Mod de preparare
Se spală fructele şi se taie felii subţiri,se acoperă cu apă caldă şi se fierb la foc mic până când s-au înmuiat bine. Se scot din apă,se trec prin sită,se pune piureul obţinut să fiarbă 1 oră în zeama în care au fiert gutuile,după care se adaugă zahărul. Se socoteşte 500 g de zahăr pentru 1 kg piure de gutui.
Marmeladă de gutui reţetă - Până când se fierbe
Se continuă fierberea până când marmelada rămâne prinsă de lingura de lemn. Se lasă să se răcească,apoi se pune în borcane,care se leagă cu celofan pus în două.
Citeşte mai multe reţete în cartea “Salate şi conserve din legume şi fructe” de Maria Cristea Şoimu,care se găseşte la toate punctele de difuzare împreună cu revista Click! pentru femei,din 18 septembrie.