Uscăţele dulci şi crocante, în stil italian. Sunt pe gustul tuturor

Când ai poftă de o gustare, nu alerga la primul magazin! Îţi dăm reţeta unor uscăţele crocante şi cu un gust deosebit cum numai deserturile de casă pot fi!

image

Aceste uscăţele sunt numite chiacchiere, un cuvânt care se traduce literal prin „vorbărie sau bârfă”.  Numele lor diferă de la o regiune la alta. De exemplu, în Toscana și în Liguria sunt cunoscute sub denumirea de „bugie”. Sunt servite, de obicei, cu o cremă dulce făcută cu ciocolată neagră, numită „sanguinaccio”,  și sunt recunoscute ca desert tradițional din Basilicata, în centrul Italiei.

Istoria lor este interesantă. În perioada Renașterii, în săptămâna care preceda Miercurea Cenușii, prima zi a Postului Mare, erau preparate aceste uscăţele dulci numite „grasso”, deoarece banchetele festive organizate în această perioadă erau abundente și pline de preparate mai grase, precum dulciurile prăjite.

Ingrediente pentru şase porţii

350 g făină

2 căni lapte călduţ

15 g drojdie proaspătă

1/2 lingură miere

2 linguri unt

1 linguriţă sare

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră

Vezi şi: Aşa îşi încep ziua spaniolii! Cum să faci, pas cu pas, gogoși spaniole, cu scorţişoară

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în laptele amestecat cu mierea. Cerni o treime din cantitatea de făină într-un bol, faci loc în mijloc şi torni laptele.

Adaugi sarea şi amesteci uşor. Freci untul şi-l înglobezi în aluat. Adaugi restul de făină şi frămânţi. Dacă aluatul este prea tare, mai torni puţin lapte. La final, aluatul trebuie să se desprindă de pe pereţii vasului.

Te-ar mai putea interesa: Trucurile care transformă alimentele prăjite în adevărate delicii

Acoperi şi laşi aluatul la loc cald, 45 de minute. Îl întinzi în foaie subţire pe care o tai în dreptunghiuri. Crestezi dreptunghiurile de două ori, pe lungime şi le prăjeşti în ulei încins. Le serveşti calde, cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg