Aşa îşi încep ziua spaniolii! Cum să faci, pas cu pas, gogoși spaniole, cu scorţişoară

Când sunt proaspăt făcute, gogoşile spaniole, numite churros, sunt delicios de crocante la exterior și fragede la interior. Trebuie să le încerci!

image

Churros se prepară în Spania la ocazii speciale, dar şi pentru micul dejun ori gustările de peste zi. Aceste gogoşi rapide sunt considerate un adevărat răsfăț. Au formă de bucle sau bețișoare și se pot mânca simple, acoperite cu zahăr şi scorţişoară ori înmuiate în cafeaua de la micul dejun. La ocazii speciale, se servesc cu ciocolată caldă sau cremă de ciocolată.

Prin ce diferă gogoşile spaniole churros de alte tipuri de gogoşi?

Churro este un aluat prăjit care se făcea, în mod tradiţional, doar din făină, apă și sare. Cu timpul, s-a adăugat lapte şi albuş de ou. În prezent, le poţi gusta în parcurile de distracţii, dar sunt mai gustoase preparate în propria bucătărie.

Originea acestor gogoşi nu este clară. Pe de o parte, se spune că portughezii au adus reţeta din China în Peninsula Iberică, pe de altă parte, că a fost creată de ciobanii spanioli, deoarece aluatul era ușor de făcut și prăjit în timpul șederii lor lungi pe câmp. Numele churro poate să fi derivat de la oaia churra, o rasă din Castilla y León, o comunitate autonomă din Spania.

Ingrediente necesare pentru patru porţii

Pentru gogoși: 

240 ml apă 

85 g unt 

20 g zahăr 

1 praf de sare 

120 g făină 

3 ouă 

esență de vanilie 

ulei, pentru prăjit 

Pentru topping: 

30 g scorțișoară 

50 g zahăr 

Te-ar mai putea interesa: Reţeta de gogoşi munteneşti a lui Radu Anton Roman. Pufoase şi delicioase de-ţi lingi degetele

Pasul 1

image

Pui într-un vas pe foc apa, untul, sarea și zahărul. Când începe să clocotească, dai deoparte și adaugi făina. Amesteci aproximativ un minut până este bine încorporată. 

Pasul 2

image

Pui din nou vasul pe foc și amesteci 30 de secunde, având grijă să iei și aluatul de pe margini.

Vezi și: Elvis a apărut într-o singură reclamă. A fost plătit în gogoși!

Dai deoparte și adaugi ouăle, unul câte unul, și esența de vanilie, după gust. Mixezi bine până când ouăle sunt încorporate și aluatul curge ușor. 

Pasul 3

image

Pui aluatul într-un poș și formezi gogoşile direct în cratița plină cu ulei fierbinte. Le lași la prăjit până când se rumenesc, apoi le scoți pe șervete de hârtie. 

Pasul 4

image

Combini zahărul cu scorțișoara și treci fiecare gogoaşă prin amestec, după ce s-au răcorit toate.  



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg