Minidrob de miel

1 68995 original jpg jpeg

Pentru masa de Paşte de anul acesta poţi coace drobul într-un mod inedit, în forme de brioşe.

Ai nevoie de:

organe de miel (splină,ficat,rinichi,plămâni,inimă)

apă

oţet

6-7 fire de ceapă verde

4 fire de usturoi verde

3-4 ouă

1 legătură de pătrunjel

1 legătură de mărar

sare

piper

ouă fierte

caşcaval

ridichi roşii,pentru decor

Cum să-l prepari

Speli bine organele în apă rece,le tai bucăţi,le cureţi bine şi le laşi 20 de minute în apă rece cu oţet (3 părţi apă,o parte oţet). Le pui la fiert în apă rece,fără sare,30 de minute. Scoţi organele,le laşi la răcit şi le dai prin maşina de tocat împreună cu toate ingredientele (mai puţin ouăle). Potriveşti de sare şi piper.

Separat,baţi ouăle şi le amesteci în tocătură. Dacă amestecul este fărâmicios,adaugi 2-3 linguri de smântână sau încă un ou.

Pui compoziţia într-o tavă dreptunghiulară sau,dacă vrei să obţii o prezentare deosebită,poţi coace drobul într-o tavă pentru brioşe. În fiecare formă,pui puţin din amestecul de drob,apoi un ou fiert şi aduni carnea în jurul oului.

Dai totul la cuptor 50 de minute. Spre final,razi caşcaval,iar la servire poţi pune şi câteva rondele de ridichi pe fiecare bucată.