Minitarte cu nuci şi portocale, cea mai simplă reţetă
Delectează-te cu minitarte savuroase, uşor de preparat, dar cu un gust de neuitat!
Ai nevoie de
Pentru blat
100 g unt
200 g biscuiţi cu cacao
50 g nucă fărâmiţată
Pentru cremă
500 ml lapte
6 linguri zahăr
4 linguri făină
zeama de la o portocală
200 g unt
Pentru decor
zeama de la o portocală
1 lingură gelatină
6-7 felii de portocală
frunze de mentă
Mod de preparare
Pentru blat, topeşti untul şi îl torni peste biscuiţii pasaţi fin. Adaugi nuca, amesteci şi îl aşezi în forme de minitarte şi le laşi la rece 30 de minute.
Pentru cremă, amesteci laptele cu zahărul şi făina pe baie de aburi, până se îngroaşă. O iei de pe foc şi, când s-a răcit, o freci cu untul. Adaugi treptat zeama de portocală, folosind un mixer pentru a nu se tăia crema, apoi o dai deoparte.
Pentru decor, pui gelatina la topit în 2-3 linguri de apă rece. Separat, fierbi zeama de portocală cu zahărul, până se îngroaşă, amesteci cu gelatina topită şi laşi la răcit. Aşezi crema peste minitarte, pui câte o felie de portocală şi torni gelatina. Decorezi cu frunze de mentă. Le laşi la răcit până în momentul servirii.