Minitarte cu nuci şi portocale, cea mai simplă reţetă

1 78623 original jpg jpeg

Delectează-te cu minitarte savuroase, uşor de preparat, dar cu un gust de neuitat!

Ai nevoie de

Pentru blat

100 g unt

200 g biscuiţi cu cacao

50 g nucă fărâmiţată

Pentru cremă

500 ml lapte

6 linguri zahăr

4 linguri făină

zeama de la o portocală

200 g unt

Pentru decor

zeama de la o portocală

1 lingură gelatină

6-7 felii de portocală

frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru blat, topeşti untul şi îl torni peste biscuiţii pasaţi fin. Adaugi nuca, amesteci şi îl aşezi în forme de minitarte şi le laşi la rece 30 de minute.

Pentru cremă, amesteci laptele cu zahărul şi făina pe baie de aburi, până se îngroaşă. O iei de pe foc şi, când s-a răcit, o freci cu untul. Adaugi treptat zeama de portocală, folosind un mixer pentru a nu se tăia crema, apoi o dai deoparte.

Pentru decor, pui gelatina la topit în 2-3 linguri de apă rece. Separat, fierbi zeama de portocală cu zahărul, până se îngroaşă, amesteci cu gelatina topită şi laşi la răcit. Aşezi crema peste minitarte, pui câte o felie de portocală şi torni gelatina. Decorezi cu frunze de mentă. Le laşi la răcit până în momentul servirii.