Minitarte „ninse“

Pentru aceste minitarte „ninse“ ai nevoie de: Pentru aluat: 250 g făină / 200 g unt/ 1 oă / 2 linguri de zeamă de lamâie / 2 linguri apă rece/ 1 praf de sare. Pentru umplutură: 1 cană lapte / 3 gălbenuşuri/ 2 linguri amidon / 2 linguri zahăr brun / 1 păstaie vanilie. Pentru ornat: 200 ml frişcă lichidă / 1 lingură zahăr / 100 g fulgi nucă de cocos.
Cum se prepară minitarte „ninse“
Într-un castron,amesteci făina cu sarea,adaugi untul şi frămânţi pâna când compoziţia devine nisipoasă. Adaugi oul bătut separat,apa şi zeama de lămâie. Frămânţi un aluat potrivit de tare şi laşi la frigider aproximativ 30 de minute.
Ungi formele de minitarte cu unt şi făină,întinzi în fiecare formă aluat şi înţepi din loc în loc. Repeţi operaţiunea pâna termini aluatul şi dai la cuptor,încins în prealabil,15 minute.
Amesteci cele 3 gălbenuşuri cu amidonul. Pui pe foc laptele împreună cu zahărul şi cu seminţele pastaii de vanilie. Când laptele este gata să clocotească,îl dai deoparte şi iei din el 2-3 linguri pe care le torni peste gălbenuşuri,amestecând energic,apoi îl încorporezi pe tot,în fir subţire.
Aşezi vasul din nou la foc mediu şi amesteci până când se îngroaşă. Dai deoparte şi îl laşi la rece. Pui câte o lingură de cremă în fiecare tartă şi dai la frigider. Baţi frişca împreună cu zahărul şi pui peste cremă în fiecare minitartă. Presari fulgi de nucă de cocos pe deasupra. Aceste minitarte „ninse“ se servesc reci.
10 minitarte
Preparare 60’
Dificultate mică