Negresă cu ciocolată, nuci şi gem

1 68153 original jpg jpeg

Ce poate fi mai delicioasă decât combinaţia de nuci şi ciocolată? Şi dacă mai pui şi puţin gem (ar merge unul mai acrişor, dar poţi folosi de care vrei) vei obţine cel mai bun desert. Nimic complicat ba chiar şi pentru începători în ale bucătăriei pentru prepararea acestei retete de negresa cu ciocolată, nuci şi gem.

Negresă cu ciocolată,nuci şi gem – Ingrediente (10 porţii)

600 g făină

300 g zahăr

125 g ulei

150 g ciocolată

2 linguri cacao

4 linguri gem

400 ml apă

100 ml lapte

150 g miez de nucă

coaja rasă de la o portocală

1/2 fiolă esenţă de rom

2 plicuri praf de copt

1 praf de sare

Pentru glazură

150 g zahăr

50 g cacao

100 ml apă

150 g margarină

1 lingură ulei