Negrese

1 55767 original jpg jpeg

Ai nevoie pentru blat de: 90 g ciocolată menaj, 3 linguri unt, 1 cană apă fierbinte, 400 g zahăr, 500 g făină, ½ linguriţă bicarbonat, 1 praf de sare, 2 ouă, 130 g smântână, 1 linguriţă esenţă vanilie.

Pentru glazură:400 g zahăr,6 linguri sos de ciocolată,160 g smântână,1 linguriţă esenţă de vanilie.

Cum se prepară

Încingi cuptorul. Tapetezi o tavă cu ulei şi făină. Într-un bol,mixezi ciocolata şi untul cu apa fierbinte până când se topesc. În alt vas amesteci zahărul,făina,bicarbonatul şi sarea şi torni,în fir subţire,combinaţia de ciocolată şi mixezi până se omogenizează. Adaugi,pe rând,ouăle,smântâna şi esenţa de vanilie. Amesteci 1 minut şi torni compoziţia în tavă. Ţii la cuptor pâna trece testul cu scobitoarea. Răcoreşti şi apoi bagi la frigider.

Pentru glazură,pui pe foc zahărul şi sosul de ciocolată. După ce le-ai amestecat bine,adaugi smântâna. Fierbi la flacără medie până devine o compoziţie moale. Îndepărtezi de pe foc şi adaugi esenţa de vanilie. Amesteci şi torni peste blat. Serveşti când s-a întărit glazura.

Pentru 1 tavă

Preparare 80 de minute

Dificultate medie