„Nuci“ cu cremă

Un desert simplu şi delicios care-ţi va aminti de bunătăţile cu care te delectai la bunici, nucile cu cremă se prepară destul de repede şi dispar la fel de repede de pe platou.
Ai nevoie de
Pentru aluat
2 pachete unt
250 g zahăr pudră
3 ouă
2 linguriţe amoniac
oţet
1 praf sare
2 linguri cacao
1 kg făină
Pentru umplutură
250 g margarină
250 g zahăr
8 ouă
nucă,după gust
esenţă rom
Pentru decor
zahăr pudră
Preparare
1. Pentru aluat,freci untul cu zahărul,adaugi ouăle,amoniacul stins cu oţet,sarea,cacaua şi făina. Frămânţi până ce nu ţi se mai lipeşte de mâini. În forme speciale de nuci,pui câte o biluţă făcută din compoziţie. Dai formele în cuptorul încins,în prealabil până când devin aurii.
2. Separat,faci o cremă din margarină şi zahăr,ouă. Toate aceste ingrediente le pui într-un vas,la foc mic. Adaugi nucă măcinată şi esenţă de rom,după gust. Înainte de a umple nucile şi de a le prinde două câte două,aşteaptă să se răcească bine crema. După ce le pui pe platou,presari zahăr pudră cu ajutorul unei strecurători.
Sursă foto:Profimedia