Nuci umplute cu cremă de ciocolată

1 84623 original jpg jpeg

Super delicioase şi aspectoase, nucile umplute tronează pe masa de sărbătoare. Aluatul este unul clasic, iar crema se face simplu şi uşor. Tot ce îţi trebuie este o formă specială. 

Ingrediente

Aluat:

- 1 ou 

 75 gr unt topit şi răcit

- 75 ml lapte dulce

- 50 gr zahăr

- 1 linguriţă vanilie

- 1 praf de sare

- 1/2 linguriţă amoniac stins în zeamă de lămâie

- 300 gr făină

Crema:

- 2 ouă 

- 150 gr zahăr

- 150 gr unt

- 100 gr ciocolată

- 2 linguriţe esenţă de rom

- 2 linguri nuca măcinată fin

Mod de preparare

Aluat: Se mixează ouăle întregi cu zahărul şi un praf de sare până se umflă şi se albesc. Se adaugă untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins în zeamă de lămâie. Se adaugă treptat făînă şi se frământă puţîn până aluatul devine ferm şi nelipicios. Se pune în folie de plastic şi se lasă la frigider până se pregăteşte crema.

Crema: Se mixează ouăle întregi cu zahărul pe baie de abur până se îngroaşă. Se adaugă apoi ciocolată mărunţită şi untul tăiat cuburi mici. Se omogenizează bine crema. Se ia de pe foc. Se adaugă esenţă de rom şi nucile. Se lasă crema la răcit, apoi se pune la frigider. 

image

Se scoate aluatul din frigider, se încinge aparatul sau formă de nuci, se unge cu puţîn ulei. Se formează mici bile de aluat şi se pun în formă. Se coc bine pe ambele părţi. 

Cojile de nuci răcite se curată pe margini de excesul de aluat. Resturile se mărunţesc şi se pun în cremă. Se umplu apoi cojile de nuci cu crema şi se unesc două câte două. Se pun la rece să se frăgezească şi se păstrează în frigider.

Sursă: bucataras.ro