Așa transformi resturile de mâncare în preparate gustoase! O idee: Arancini, gustări siciliene din orez!

Risipa de hrană este o problemă la nivel mondial. Tone de mâncare sunt aruncate la gunoi, an de an, de aceea, este bine să știi cum să transformi toate produsele alimentare pe care nu le mai consumi în preparate delicioase. Iată câteva idei!

image

Potrivit unei analize Daily Newsbrief, din 2021, în general, o treime din alimentele cumpărate, sunt aruncate ulterior la ghena de gunoi. Risipa alimentară este o problemă pe care o poți evita prin transformarea resturilor de mâncare în preparate delicioase, gata de consum. Încearcă acestei idei și surprinde-i pe cei dragi!

Ți-a rămas friptură de vită în frigider? 

Încearcă sendvișul cu vită, mărar și muștar! Tot ce trebuie să faci, este să pregătești un sos din muștar Dijon, mărar, oțet și ulei de măsline. Amestecă toate ingredientele și pune acest sos delicios peste friptura de vită. Se servește sub formă de sendviș sau alături de o salată verde. 

Prea mult sos bolognese? 

Dacă ți-a rămas în frigider sos bolognese de la ultima porție de paste, încearcă această gustare delicioasă de nachos! Încălzește sosul și pune-l peste chipsuri. Adaugă peste sos, guacamole și multă brânză sau cașcaval. Este o gustare ideală, fără prea mare efort! 

Ce faci cu piureul de cartofi

Piureul de cartofi este delicios și poate fi consumat cu aproape orice tip de carne, dar ce faci când te-ai plictisit de gustul său? Încerci rețeta de somon afumat cu piure! Tot ce trebuie să faci, este să amesteci 100 g de piure cu 1 ceapă tăiată cubulețe, cu 1 ou, cu 50 g somon afumat tocat, cu ierburi aromate și cu coajă de lămâie. Aplatizează amestecul cu mâna umedă, iar dacă această compoziție este prea moale, poți adăuga făină. Modelezi ca pe o chiftea și prăjești în baie de ulei. Se servește alături de o salată verde.

Cum prepari orezul rămas? Încerci Arancini, un aperitiv italian 

Dacă ți-a rămas orez de la cină, încearcă Arancini, o rețetă de orez ce provine din bucătăria siciliană! Arancini sunt, de fapt, niște chifteluțe din orez, pentru aperitiv. Ai nevoie de: 1 cană cu orez fiert, 2 ouă, 2 cepe, parmezan, mozzarella, 1 sfert de pahar cu vin alb sec, pătrunjel, pesmet, unt, apă (sau supă de pui), sare și piper. 

Călești ceapa în unt, apoi adaugi vinul și apa. Lași pe foc 10 minute, apoi să se răcească.  Amesteci ceapa cu orezul și adaugi parmezanul, pătrunjelul, sarea, piperul, apoi amesteci din nou. În palmă, pui o lingură de orez și formezi un gol în care adaugi un cubuleț de mozzarella. Modelezi orezul ca pe o chiftea, îl treci prin ou și pesmet și îl lași la frigider. După două ore, prăjești în baie de ulei. Poftă bună! 

Sursă foto: Shutterstock