Paella cu carne de porc

1 68625 original jpg jpeg

Pentru această reţetă de paella cu carne de porc, o reţetă tradiţională spaniolă, ai nevoie şi de puţin cardamom. Venite din îndepărtatat Indie, seminţele verzi şi negre de cardamom parfumează de secole mâncărurile şi deserturile asiatice cu aroma lor uşor mentolată.

Există două tipuri de cardamom:cel verde,care are un gust acrişor şi care este utilizat doar pentru deserturi şi cel negru,care este prăjit pe foc,are un gust fin de afumătură şi este utilizat pentru aromatizarea marinatelor şi a sosurilor pentru carne.

Paella cu carne de porc – Ingrediente (3 porţii)

200 g orez basmati

1 ardei gras roşu

1 ardei gras verde

2 roşii

2-3 căţei de usturoi

100 ml ulei

1 praf de cardamom

1 praf de boia dulce

1 ardei iute

1 praf de sare

400 g carne de porc

2-3 oase de porc

1 l apă