Panna cotta cu ciocolată
În weekendurile în care primeşti prieteni în vizită şi vrei să-i răsfeţi cu ceva bun, câteva porţii de panna cotta vor fi gata în mai puţin de o oră şi-i vor încânta cu adevărat.
Ingrediente
½ l frişcă lichidă
100 ml lapte
50 g zahăr tos
1 plic zahăr vanilat
50 g ciocolată cu lapte
30 g ciocolatăneagră
50 g ciocolată albă
30 g nuci de pădure
3 foi gelatină
1 pahar apă rece
Preparare
1. Diluezi gelatinaîn apă rece. Într-o cratiţă mică,amesteci frişca lichidă în care pui lapte,zahăr vanilat şi zahăr tos. Aşezi cratiţa pe foc mic până când compoziţia începe să fiarbă. Opreşti focul,strecori gelatina şi o topeşti în crema de frişcă,amestecând continuu.
2. Împarte compoziţia în mod egal în forme termorezistente de silicon pe care le pui la frigider minimum 2 ore.
3. La servire,decorează cu ciocolată rasă şi cu nuci de pădure mărunţite.