Pastă de ardei capia

Iată o reţetă de dificultate redusă, ca să prepari 2 borcane cu pastă de ardei capia, ce sunt gata în doar două ore!
Ai nevoie de:
4 kg ardei capia
250 ml bulion
500 ml ulei
1 linguriţă boia iute/dulce
½ kg ceapă
sare grunjoasă
Mod de preparare
Speli bine ardeii şi-i coci în cuptor.
Când sunt gata,îi pui într-un vas,îi sărezi şi-i acoperi cu o cârpă sau cu folie de aluminiu,ca să li se înmoaie coaja.
După câteva minute îi cureţi şi îi dai prin maşina de tocat,după care îi aşezi într-o oală încăpătoare.
Speli,cureţi şi toci mărunt ceapa şi o căleşti în ulei,adaugi bulionul,boiaua şi sare după gust.
Când este gata,o adaugi peste ardei,amesteci bine şi pui oala la fiert,la foc mic,preferabil pe o plită.
Când apa s-a evaporat pui pasta fierbinte în borcane sterilizate,pe care le închizi etanş şi le păstrezi 1-2 zile în pături,până se răcesc.