Paste cu pesto de spanac
Pastele cu spanac sunt o reţetă uşor de preparat, cu ingredinte puţine, fiind recomandată celor care nu au prea mult timp de petrecut în bucătărie, dar care vor totuşi o mâncare gustoasă şi sănătoasă.
Dificultate mică/ 35’/ 2 porţii
Ingrediente
200 g paste
4-5 căţei usturoi
125 ml ulei
500 g frunze spanac
100 g nuci
2 linguri zeamă lămâie
50 g caşcaval ras
sare
piper
felii de roşii,opţional
Preparare
Pui spanacul într-o sită,deasupra chiuvetei. Torni apă fierbinte peste frunze şi le opăreşti,apoi le răceşti sub un jet de apă rece şi scurgi excesul de apă.
Cureţii usturoiul şi îl pui într-un blender,adaugi spanacul şi nucile şi amesteci până obţii o pastă. Adaugi uleiul,constant,în timp ce mixezi. Torni zeama de lămâie,presari sare şi piper,omogenizezi,apoi încorporezi caşcavalul.
Fierbi pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj apoi le scurgi. Le serveşti cu piureul de spanac şi felii de roşii.