Paste cu pesto de spanac

1 69402 original jpg jpeg

Pastele cu spanac sunt o reţetă uşor de preparat, cu ingredinte puţine, fiind recomandată celor care nu au prea mult timp de petrecut în bucătărie, dar care vor totuşi o mâncare gustoasă şi sănătoasă.

Dificultate mică/ 35’/ 2 porţii

Ingrediente

200 g paste

4-5 căţei usturoi

125 ml ulei

500 g frunze spanac

100 g nuci

2 linguri zeamă lămâie

50 g caşcaval ras

sare

piper

felii de roşii,opţional

Preparare

Pui spanacul într-o sită,deasupra chiuvetei. Torni apă fierbinte peste frunze şi le opăreşti,apoi le răceşti sub un jet de apă rece şi scurgi excesul de apă.

Cureţii usturoiul şi îl pui într-un blender,adaugi spanacul şi nucile şi amesteci până obţii o pastă. Adaugi uleiul,constant,în timp ce mixezi. Torni zeama de lămâie,presari sare şi piper,omogenizezi,apoi încorporezi caşcavalul.

Fierbi pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj apoi le scurgi. Le serveşti cu piureul de spanac şi felii de roşii.