Peşte prăjit

1 58407 original jpg jpeg

Pentru 4 porţii, ai nevoie de: 4 fileuri peşte, 100 ml ulei, 1 lămâie, cimbru uscat, sare, piper. Pentru ornat : cimbru proaspăt, 1 roşie feliată, 2-3 fire mărar, 4 foi salată rupte, 2-3 fire rozmarin proaspăt.

Cum se prepară

Speli peştele şi îl tamponezi cu un şervet absorbant pentru a elimina surplusul de apă. Iei cu o pensetă sau chiar cu mâna eventualele oase care au rămas. Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu. Presari sare,piper şi cimbru uscat peste bucăţile de peşte pe care le pui la prăjit în uleiul încins. Întorci peştele şi laşi până se rumeneşte pe ambele părţi. Când toate bucăţile s-au prăjit,le laşi la scurs pe un şervet absorbant pentru eliminarea surplusului de ulei.

Citeşte şi:

Peşte pane

De ce trebuie să luăm ulei de peşte

Fructele îngraşă?

Tai lămâia şi storci,după gust,peste peşte. Poţi orna,când serveşti,cu cimbru proaspăt,felii de roşie,mărar,salata şi rozmarin proaspăt. Serveşti cu garnitură de orez sau cu o salată de legume.